Archief Bulletin nu digitaal

De Vereniging is begonnen om het archief van het Bulletin – het orgaan van de Vereniging – te digitaliseren en online aan te bieden. Hierdoor komen de meer dan vijftig jaargangen langzamerhand voor iedereen beschikbaar.

Het eerste nummer van het Bulletin verscheen in februari 1968, drie maanden na de oprichting van de Vereniging. De toenmalige redactie verontschuldigde zich ervoor, dat de leden van het eerste uur zo lang op het eerste blaadje moesten wachten. De eerste nummers ademen nog een sfeer van snelle groei en vastberaden actie, maar ook van onzekerheid en plaatsbepaling. Later verschijnen er ook meer achtergrondartikelen over de liturgie, het Latijn, spiritualiteit, mystiek, schoonheid en cultuur. Wat in 1968 begon als een zwart-wit blaadje op A5-formaat is inmiddels uitgegroeid tot een prachtig full-colour magazine dat leden van de Vereniging drie keer per jaar ontvangen.

De eerste paar nummers zijn inmiddels te downloaden via de pagina van het Bulletin.