Lid worden

Latijn in de liturgie. Voor de één is het daardoor mogelijk om met precies dezelfde woorden te bidden als onze voorouders in het geloof vele eeuwen deden. Voor een ander komt met het Latijn de expressieve kracht van de liturgie beter tot zijn recht. Voor weer anderen helpt het Latijn juist om in gesprek met God te komen.

Wat uw reden ook is om de Latijnse taal in de liturgie te waarderen, bij de Vereniging voor Latijnse Liturgie treft u gelijkgezinden die midden in de Kerk en de samenleving staan, en net als u die traditionele liturgische taal belangrijk vinden.

Voor het behoud van het Latijn in de eredienst

De viering van de liturgie in het Latijn heeft een eigen spiritualiteit die inspireert en ons geloofsleven kan verdiepen en versterken. Vanuit die overtuiging maakt de Vereniging voor Latijnse Liturgie zich al meer dan vijftig jaar sterk voor het behoud van het Latijn in de liturgie van de Kerk. Ze bevordert onder andere de waardige viering van de liturgie en stimuleert de studie van het Kerklatijn en het gregoriaans.

Drie keer per jaar een prachtig Bulletin

Als lid van de Vereniging ontvangt u gedurende het jaar drie prachtige full-colour bulletins met verdiepende achtergrondartikelen, verenigingsnieuws en actuele berichten uit binnen- en buitenland.

Wat geef ik als lid?

Het lidmaatschap van de Vereniging kost u maar € 25 per jaar. Met deze contributie ondersteunt u de doelstellingen van de Vereniging en maakt u de verschillende activiteiten, uitgaven en nieuwe initiatieven mogelijk. Ook kunt u steunlid worden voor € 15 per jaar (u ontvangt dan niet het Bulletin).

“Mijn eerste ervaring met Latijnse liturgie was ontnuchterend. Ik verbaasde mij erover dat de ‘dode taal’ hier springlevend was.”

MARTIJN WEZENBEEK (25)

Ledendagen met Latijnse liturgie en inspirerende sprekers

Elk voorjaar is er de gezellige ledenvergadering en elk najaar de Dag voor de Latijnse Liturgie. Tijdens deze dagen vieren we op prachtige plekken samen de liturgie in het Latijn en geven boeiende sprekers een voordracht over een actueel onderwerp met betrekking tot de liturgie van de Kerk of het gebruik van het Latijn.

Speciale boeken en uitgaven

De bekendste uitgave van de Vereniging is misschien wel het Latijn-Nederlandse zondags- en weekmissaal. Maar ze verzorgt ook Nederlandse vertalingen van bepalende boeken, zoals De geest van de liturgie van Joseph Ratzinger, en eigen bloemlezingen, zoals het jubileumboek Florilegium Aureum. Verder verschijnen er onregelmatig Geschriften over liturgie en Latijn.

Korting bij bijzondere evenementen

De Vereniging organiseert ook allerlei bijzondere evenementen waar u aan kan deelnemen. Zo zijn er retraites, liturgische vormingsdagen en regionale impulsdagen met workshops. Deze activiteiten zijn toegankelijk voor alle belangstellenden, maar als lid van de Vereniging krijgt u vaak korting.

Ja, ik word lid van de Vereniging voor Latijnse Liturgie