Zondag van het Woord van God

In het kerstnummer van het Bulletin (nummer 135) staat een kort artikel over de nieuwe Zondag van het Woord van God. Eind 2019 ingesteld door paus Franciscus, is de derde zondag door het jaar voortaan gewijd aan de viering, studie en verkondiging van het Woord van God.

In het artikel staat ook de aankondiging van een nieuw uit te geven evangeliarium, waarin de Latijnse evangelieteksten op muziek staan uitgewerkt. Met de samenstelling en vormgeving van dit waardige evangeliarium is de Vereniging voor Latijnse Liturgie pas begonnen, maar bij wijze van voorproef is het evangelie van de aankomende Zondag van het Woord van God op 24 januari 2021 al beschikbaar als download.

Het evangelie van de derde zondag door het jaar (Mc. 1, 14-20) is aan de hand van evangelietoon C op muziek gezet en hier te downloaden.