Kyriale parvum verkrijgbaar

Bij de Vereniging voor Latijnse Liturgie is vanaf nu het Kyriale parvum verkrijgbaar, een basisrepertoire gregoriaans voor parochies. In de uitgave zijn de meest bekende misordinaria opgenomen en alle gezangen van de ordo missæ. Het Kyriale parvum is te koop in de webshop voor € 9,95.


Mede door het werk van de Vereniging kunnen veel kerkgangers nog Latijnse misordinaria meezingen, soms uit het hoofd. Mis XVII in de advent of veertigdagentijd zijn algemeen bekend, evenals Credo III. Die vanzelfsprekendheid staat echter steeds meer onder druk. Tijd dus om aan parochies een basisrepertoire aan te bieden, waarmee gelovigen actief aan de gezangen van de Mis kunnen deelnemen.

In het Kyriale parvum zijn de misordinaria I, VIII, XI, XVI, XVII en XVIII opgenomen. Daarnaast bevat het ook een missa simplex en Credo I en III. Verder maken alle gezangen van de Orde van de Mis deel uit van de selectie, waaronder ook acclamaties en dialogen die niet eerder voor parochies handzaam beschikbaar waren. Zo staan alledrie de acclamaties na de consecratie en de drie nieuwe wegzendingsformules in het Kyriale parvum.

Met deze nieuwe uitgave hoopt de Vereniging de zang van de Latijnse misordinaria en de deelname aan de gezongen Latijnse dialogen, acclamaties, aanroepingen en antifonen te stimuleren.