Jubileumbundel gepresenteerd

Tijdens de ledendag op 19 september 2020 werd de nieuwe jubileumbundel Florilegium Aureum feestelijk gepresenteerd door secretaris S. van Roode. De bundel bevat een bloemlezing van artikelen uit het Bulletin en voordrachten bij de verschillende activiteiten van de Vereniging uit de afgelopen vijfentwintig jaar.

Met de jubileumbundel staat de Vereniging stil bij twee mijlpalen: vijftig jaar Vereniging (1967-2017) en vijftig jaar Missale Romanum (1970-2020). De bijeengebrachte artikelen gaan onder andere over Latijn in de liturgie, gregoriaans, de geschiedenis van de liturgie en de theologie van de Eucharistie. Bijdragen komen van Harry Beuker, Johan te Velde, Uwe Lang, bisschop Liesen, kardinaal Arinze en vele anderen. Ze geven samen een goed beeld van wat er sinds de vorige jubileumbundel (Nova et Vetera, 1993) op het gebied van Latijnse liturgie is gebeurd.

Het eerste exemplaar werd door Van Roode overhandigd aan Bart Tichelaar, het nieuwste lid van de Vereniging. Daarna konden de aanwezige leden de bundel aanschaffen bij de boekentafel. Florilegium Aureum is nu ook beschikbaar in de webwinkel.