Latijn kent geen grenzen: WJD-reis Vereniging voor Latijnse Liturgie

Logo WJD 2016 NL vrijstaandDe Vereniging voor Latijnse Liturgie (VvLL) organiseerde in de zomer van 2016 (22 t/m 31 juli) een bijzondere reis naar de Wereldjongerendagen in Krakau. In die Poolse stad was de heilige paus Johannes Paulus II – de initiator van de Wereldjongerendagen – eerst hulpbisschop en later aartsbisschop. Paus Franciscus had als thema voor deze WJD vastgesteld: ‘Gelukkig die barmhartig zijn, want zij zullen barmhartigheid ondervinden’ (Mattheüs 5,7).

Deze WJD-busreis van de VvLL vormde een unieke aanvulling op het algemene WJD-programma. De reis richtte zich op katholieke jonge mensen (16 tot 40 jaar) die de Latijnse liturgie in de gewone en de buitengewone vorm waarderen of deze beter willen leren kennen.

Oproep: Sponsor een jongere!
Niet elke jongere was in staat om het benodigde reisbedrag voor deze unieke pelgrimage naar de WJD bij elkaar te sparen. Daarom deed de VvLL deze oproep:

Wilt u investeren in de toekomst van de Latijnse liturgie? Steun dan een jongere met een gift voor de WJD-reis van de VvLL naar Krakau. U kunt voor de mogelijkheden contact opnemen met de penningmeester van de VvLL, diaken A.G.L. Dols, tel.: 0172 495505. Namens de jongeren heel hartelijk dank!

Rekeningnummer:
NL71 INGB 0000 7921 05 (t.n.v. Vereniging voor Latijnse Liturgie, Alphen aan den Rijn)

WJD-verslagen
In het Bulletin van de VvLL zijn twee verslagen gepubliceerd van deze unieke WJD-reis. Klik op de links hieronder om de artikelen te lezen: