Zomerbulletin 2018 verschenen

Geplaatst op 17-08-2018  -  Categorie: Algemeen

bulletin-128-omslagMedio augustus is het zomernummer van het Bulletin bezorgd bij de leden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie. Deze 128ste editie kijkt, met de integrale weergave van zowel de homilie van kardinaal Eijk als de voordracht van mgr. Rey (bisschop van Fréjus-Toulon), onder meer terug op de algemene ledendag (12 mei in Almelo). Een ruime selectie foto’s van de bijeenkomst maakt de terugblik compleet.

Verder in dit nummer: Het tweede deel van de korte geschiedenis van de Rozenkrans die redacteur Karel Wiecherink schreef. Redacteur Hans van Heijningen doet verslag van het recente gregoriaans festival in Den Bosch, van gastauteur Jan Degeest is er een bijdrage over Dom Gaspar Lefebvre (een belangrijke voorvechter van de Latijnse liturgie in de eerste helft van de twintigste eeuw) en het artikel van gastauteur Katrijn Kuypers gaat over het ontstaan van het Psalterium Project, een opname van alle 150 gregoriaanse psalmen door het Hartkeriana-ensemble onder leiding van Eugeen Liven D’Abelardo. Tot slot doet pastoor Schilder verslag van de achtste editie van de liturgische vormingsdagen die de Vereniging voor Latijnse Liturgie begin juli organiseerde in Heiloo.

Bij het Bulletin ontvingen de leden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie ook een Geschrift: ‘Een Rooms psalmenoproer’ van Vincent Wintermans. In dit 16de Geschrift buigt hij zich over de verschillende Latijnse psalmvertalingen.

De tweede bijlage bij dit Bulletin is de convocatie voor de Dag voor de Latijnse liturgie: deze vindt plaats op zaterdag 29 september in de Boomkerk te Amsterdam.

  • Klik hier om lid te worden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie en 3x per jaar het fullcolour Bulletin te ontvangen.
  • Klik hier om Geschrift nr. 16 (‘Een Rooms psalmenoproer’) te bestellen.
  • Klik hier voor de convocatie voor de Dag voor de Latijnse liturgie.