Uitnodiging algemene ledendag 2018

Geplaatst op 13-04-2018  -  Categorie: Ledendagen

convocatie-2018-1De algemene ledendag van de Vereniging voor Latijnse Liturgie vindt dit jaar plaats op 12 mei in Almelo. De dag begint om 11.00 uur met een Eucharistieviering in de basilica minor Sint-Georgius aan de Boddenstraat 78 in het stadscentrum.

Daarna wordt de dag voortgezet in het Van der Valk Theaterhotel Almelo, Schouwburgplein 1. Na de lunch zal mgr. Dominique Rey, bisschop van Fréjus-Toulon, een lezing houden. De lezing is in het Frans en wordt ter plekke mondeling vertaald. Vervolgens vindt de huishoudelijke vergadering plaats. De ledendag wordt afgesloten met de Vespers in de Sint-Georgiusbasiliek.

Mgr. Dominique Rey is sinds 2000 bisschop van Fréjus-Toulon, aan de kust van de Franse Middellandse Zee. De bisschop zet zich niet alleen in voor de liturgie volgens de Novus Ordo maar ook voor die volgens de Vetus Ordo, ofwel de Tridentijnse liturgie. Hij geeft zijn priesters de volle vrijheid hoe daarmee om te gaan. De kerngedachte van de bisschop is dat een liturgie van welke ordo dan ook, stijlvol en waardig moet zijn. Mgr. Rey werd geboren op 21 september 1952 in Saint-Étienne, binnen een overtuigd katholiek gezin. Op 23 juni 1984 werd hij tot priester gewijd. Tot zijn bisschopswijding in 2000 was mgr. Rey pastoor van de ‘Sainte-Trinité’ in Parijs, vlakbij de Opéra.

Leden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie ontvangen medio april een uitnodiging voor de ledendag.
De uitnodiging is ook te downloaden vanaf deze website, klik hier.