Regionale impulsdag over de spiritualiteit van het gregoriaans in Sint-Nicolaasga

Geplaatst op 01-01-2020  -  Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 15 februari 2020 organiseert de Vereniging voor Latijnse Liturgie een regionale impulsdag in het Friese Sint Nicolaasga, een inspirerende dag met workshops, waarop u kennis maakt met de spiritualiteit van het gregoriaans. Wat is die spiritualiteit van het gregoriaans? En wat kun je er praktisch mee doen met je koor of in je parochie? In twee praktische workshops komt u meer te weten over de zeggingskracht van de verhouding tussen woord en toon, en ontdekt u hoe je dieper tot de tekst van de gregoriaanse gezangen door kunt dringen.

flyer-regionale-impulsdag-2020-1-pagina-1

Programma
10.00 uur Inleiding op de dag door Steven van Roode
10.30 uur Workshops ronde 1 (met pauze)
12.00 uur Ad sextam (gezongen middaggebed)
met m.m.v. de Schola Cantorum Campensis
12.20 uur Lunch (zelf meenemen)
13.00 uur Workshops ronde 2 (met pauze)
14.30 uur Plenaire afsluiting

Voor meer informatie over de workshops, kijk HIER

Praktische gegevens
De regionale impulsdag vindt plaats in Zalencentrum Sint Nyk, Baron van Hardenbroekstraat 3, 8521 JP Sint Nicolaasga. Het middaggebed wordt gezongen in de St.-Nicolaaskerk, Kerkstraat 12, 8521 JZ Sint Nicolaasga.

Met het openbaar vervoer is Sint Nicolaasga bereikbaar met bus 41 (halte Centrum) vanaf station Heerenveen (25 minuten). Vanaf de bushalte is het 70 m (1 min) lopen naar de locatie. Met de auto neemt u op de A6 afslag 19 en houdt dan Sint Nicolaasga centrum aan.

De deelnemersbijdrage is slechts € 7,50 per persoon; leden van de Vereniging betalen € 5,00. Deze bijdrage kunt u op de dag zelf voldoen. Hiervoor ontvangt u de hele dag koffie en thee, een programmaboekje en handouts van de workshops. Na het middaggebed kunt u uw zelf meegebrachte lunch nuttigen.

U kunt zich aanmelden via: netietivitca.[antispam].@latijnseliturgie.nl

We zien u graag op 15 februari!