Najaarstudiedag 2018 Musica Gregoriana

Geplaatst op 19-10-2018  -  Categorie: Algemeen

studiedag-musica-gregoriana-440-2De najaarsstudiedag van Musica Gregoriana is dit jaar gewijd aan de gezangen van de Advent. Tevens kunnen de deelnemers kennismaken met het manuscript Ms. Laon 239. Dit is het oudst bekende script van gregoriaanse gezangen. Het dateert uit de negende eeuw.

De studiedag vindt plaats op zaterdag 10 november in Vijlen. De dag wordt verzorgd door Franco Ackermans en Cyriel Tonnaer. Ackermans gaat in op de antieke notatie van het Gregoriaans uit het Ms Laon 239 en Tonnaer behandelt de adventsgezangen. De dag begint met het bijwonen van de terts en de hoogmis in Abdij Sint-Benedictusberg in Mamelis. Aansluitend gaat het programma verder in hotel Vijlerhof in Vijlen.

Van deelnemers wordt gevraagd om zelf een Graduale mee te nemen. Deelname aan de studiedag kost € 22,50 per persoon (incl. koffie/thee/lunch/materiaal). Dit bedrag moet vóór 1 november worden overgemaakt op rekeningnummer NL 45 ABNA 0229852599 t.n.v. St.-Gregoriusvereniging–Opleidingen te Roermond o.v.v. ‘10 november 2018’

Aanmelden: door een mail te sturen met uw naam en adresgegevens naar de Sint-Gregoriusvereniging.

Klik hier voor de flyer

Bron: Webmagazine Clavis, bisdom Roermond