Liturgische vormingsdagen 2019

Geplaatst op 12-02-2019  -  Categorie: Activiteiten

liturgische-vormingsdagen-2019De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert ook dit jaar liturgische vormingsdagen in de gewone en de buitengewone vorm van de Romeinse ritus. De bijeenkomst vindt van 24 t/m 26 juni plaats in het klooster De Oude Munt te Tegelen.

Pastoor Schilder, secretaris van de Vereniging voor Latijnse Liturgie en één van de organisatoren van de vormingsdagen: “Het zijn telkens weer leerzame, inspirerende en gelukkige dagen, waarin de deelnemers hun liturgische vaardigheden kunnen doorontwikkelen, in een geest van broederschap. De scholing betreft beide vormen van de Romeinse ritus, al naar gelang de behoefte van eenieder. Latijn is het uitgangspunt.”

Enkele reacties van oud-deelnemers:
“Het is mooi om dingen te leren en meteen te kunnen vieren.”
“Ik ben vooruit gegaan qua liturgische zang.”
“Het is fijn om met collega’s ook te praten over de weerbarstige praktijk.”
“Er heerste een open sfeer, zonder prestatiedrang.”

De liturgische vormingsdagen zijn bedoeld voor priesters, diakens en priesterstudenten. Elke priester kan ook een acoliet meebrengen. (Acolieten moeten via een priester aangemeld worden.)

De kosten bedragen € 135 per persoon. Aanmelden: vóór 1 mei bij het secretariaat van de Vereniging voor Latijnse Liturgie, taairaterces.[antispam].@latijnseliturgie.nl, Schout Backstraat 118, 5037 MZ Tilburg.

Klik hier voor de flyer met o.a. het volledige programma