Ledendag op 19 september in Hoeven

Geplaatst op 18-08-2020  -  Categorie: Ledendagen

convocatie-2020Op zaterdag 19 september wordt de jaarlijkse ledendag van de Vereniging gehouden in het Brabantse Hoeven. Om 11.00 uur is de gezongen Mis in de St. Jan de Doperkerk, waarna we ons voor het verdere programma naar conferentiecentrum Bovendonk begeven.

De ledendag, die normaal altijd in het voorjaar plaatsvindt, is vanwege de toen geldende coronamaatregelen verplaatst naar het najaar. Op Bovendonk is een voldoende ruime zaal aanwezig waar we leden en belangstellenden veilig en verantwoordelijk kunnen ontvangen.

Programma
Het programma bestaat uit een lezing door vice-voorzitter Cor Mennen. In dit jubileumjaar van het vernieuwde Missale Romanum zal hij in zijn voordracht ingaan op de vraag of er sprake is van een breuk of van continuïteit tussen de oude en vernieuwde liturgie. Verder zal het jubileumboek Florilegium Aureum officieel gepresenteerd worden. Het is een vuistdikke bloemlezing bij gelegenheid van 50 jaar Vereniging voor Latijnse Liturgie (1967-2017) en 50 jaar Missale Romanum (1970-2020) met artikelen uit ons Bulletin. In de pauze is het jubileumboek verkrijgbaar.

Daarna vindt de algemene ledenvergadering plaats, die uitsluitend voor leden van de Vereniging toegankelijk is. Het hele programma leest u in de convocatie.

Aanmelden
Vanwege het coronavirus dient u zich aan te melden als u naar de ledendag komt. Dat kan per post (St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda) of per e-mail (taairaterces.[antispam].@latijnseliturgie.nl). Geeft u daarbij aan met hoeveel personen u komt en het telefoonnummer waarop we u kunnen bereiken.