Kersteditie 2019 ‘Bulletin’ verschenen

Geplaatst op 24-12-2019  -  Categorie: Algemeen

bulletin-132De leden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie hebben de Kersteditie 2019 van het Bulletin ontvangen. Hierin wordt teruggeblikt op de Dag voor de Latijnse Liturgie op 14 september. Zowel de preek, tijdens de H. Mis gehouden door mgr. Hoogenboom, als de lezing over de liturgie van de kartuizers door musicoloog Thomas Op de Coul zijn opgenomen in dit Bulletin.

Eén van de grootste projecten van het pontificaat van paus Benedictus XVI was het herstel van de liturgie als rechte lofprijzing aan God. Redacteur Karel Wiecherink beschrijft in het laatste deel van zijn tweeluik hoe Benedictus de deelname aan die lofprijzing voor zich ziet.

Verder onder meer in dit Bulletin: de liturgische kalender 2019-2020 (tevens te vinden op deze website: klik hier), de aankondiging van de regionale impulsdag over de spiritualiteit van het gregoriaans op 15 februari 2020 in Sint-Nicolaasga, Friesland en een interview met priester J. de Zwart, die een bijzondere weg heeft afgelegd naar de Latijnse liturgie, die hij in zijn parochiewerk integreert.

Vacature
Door het terugtreden van één van de redactieleden is er een plek vrijgekomen in de Bulletincommissie. Wie geïnteresseerd is in het versterken van de commissie, kan e-mailen naar gniginerev.[antispam].@latijnseliturgie.nl. Meedenken, meewerken en meeschrijven aan het Bulletin dragen bij aan het voortbestaan van de Latijnse liturgie.