Fotoverslag Dag voor de Latijnse Liturgie 2019

Geplaatst op 26-09-2019  -  Categorie: Dag voor de Latijnse Liturgie

dag-latijnse-liturgie-2019De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseerde op 14 september in Vleuten weer een Dag voor de Latijnse Liturgie. De dag begon om 11.00 uur met een volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm) in de H. Willibrordkerk. Hoofdcelebrant was mgr. mr. drs. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht.

Voorafgaand aan de H. Mis was er biechtgelegenheid. De lunch vond aansluitend aan de viering plaats in parochiecentrum Kerkestein. Daar was ook de voordracht door de heer Thomas Op de Coul, over ‘Stabiliteit en verandering in de kartuizerliturgie’. Ter illustratie van zijn lezing had de spreker een PowerPoint presentatie voorbereid, maar door een technisch mankement kon deze niet worden getoond. Daarom zijn in de fotoreportage van deze dag (zie de link onderaan dit bericht) enkele slides hieruit opgenomen. In de Kersteditie van het Bulletin wordt de volledige tekst van de voordracht gepubliceerd. Ook daar zal ernaar worden gestreefd een aantal afbeeldingen uit de PowerPoint presentatie op te nemen.

Na de voordracht was er gelegenheid om vragen te stellen. Vervolgens was er een korte pauze, waarna de voorzitter van het bestuur enkele mededelingen deed: zo wordt er in 2020 een regionale dag gehouden in St. Nicolaasga. Ook organiseert de Vereniging komend jaar weer een retraite in de abdij van Gerleve (Duitsland). De dag werd afgesloten met het vieren van de Vespers, wederom in de H. Willibrordkerk. Hierbij werden de aanwezigen uitdrukkelijk uitgenodigd om mee te zingen. Daartoe waren notenvoorbeelden afgedrukt in het liturgieboekje, ook namen twee leden van de gelegenheidsschola (onder wie de heer Op de Coul) plaats in de kerkbanken ter ondersteuning van de zang.

Klik hier voor de fotoreportage van deze dag.