Dag voor de Latijnse Liturgie op 8 oktober

Geplaatst op 19-09-2016  -  Categorie: Dag voor de Latijnse Liturgie

St. CatharinakathedraalDe Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert op 8 oktober in Utrecht weer een dag voor de Latijnse Liturgie. Ook niet-leden van de Vereniging zijn van harte welkom op deze dag, die mede bedoeld is om mensen kennis te laten maken met de schoonheid van de Latijnse liturgie.

De dag begint om 11.00 uur met een volledig Latijnse H. Mis in de St. Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36). Voorafgaand daaraan is er biechtgelegenheid. Na afloop van de H. Mis vindt de lunch plaats in het Ariënsinstituut, Keistraat 9, op 700 meter afstand van de kathedraal. Afhankelijk van de opkomst zal ook daar (of bij een erg hoge opkomst in de kathedraal) de voordracht plaatsvinden door dhr. Wim Johannesma onder de titel ‘De betekenis van de liturgie voor leven en werk van Dom Van der Laan’. De dag zal worden besloten met vespers en uitstelling van het Allerheiligst Sacrament vanaf 15.15 uur in de kathedraal.

De zomereditie van het Bulletin van de Vereniging voor Latijnse Liturgie bevat een achtergrondartikel bij de voordracht: klik hier om dit artikel te lezen.

Route:

Met het openbaar vervoer: Vanaf het Centraal Station Utrecht is het ongeveer 20 minuten lopen naar de St. Catharinakathedraal. Stadsbus 2 stopt recht tegenover de kerk (halte Catharijneconvent, meer informatie: www.9292.nl / www.u-ov.info).
Het Ariënsinstituut is gelegen op een kleine 10 minuten loopafstand van de St. Catharinakathedraal en is zowel per stads- als streekbus goed bereikbaar (halte Janskerkhof).

Per auto: In het centrum van Utrecht geldt betaald parkeren. Het aantal plaatsen nabij de kathedraal en het Ariënsinstituut is zeer beperkt. Vanwege markt is het Janskerkhof op zaterdag bovendien nagenoeg niet beschikbaar (wegsleepregeling!). Informatie over parkeren in Utrecht: www.utrecht.nl, klik onderaan de homepage op ‘Parkeerplattegrond’. Wij raden u aan buiten de singels te parkeren, bijvoorbeeld in Transferium Westraven, zie www.slimutrechtin.nl.