Dag voor de Latijnse liturgie 2019

Geplaatst op 02-08-2019  -  Categorie: Dag voor de Latijnse Liturgie

convocatie-2019-2De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert op zaterdag 14 september in Vleuten weer een Dag voor de Latijnse liturgie. Ook niet-leden van de Vereniging zijn van harte welkom op deze dag, die mede bedoeld is om mensen kennis te laten maken met de schoonheid van de Latijnse liturgie.

De dag begint om 11.00 uur met een volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm) in de H. Willibrordkerk (Pastoor Ohllaan 34, 3451 CC Vleuten). Hoofdcelebrant is mgr. mr. drs. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht. Voorafgaand aan de Eucharistieviering is er biechtgelegenheid. Na afloop van de H. Mis vindt de lunch plaats in parochiecentrum Kerkestein (Pastoor Ohllaan 34a). Daar zal ook de voordracht plaatsvinden door de heer Thomas Op de Coul, over ‘Stabiliteit en verandering in de kartuizerliturgie’.

Na de voordracht is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarna is er een korte pauze, waarna de bespreking volgt van wat verder ter tafel komt. Aansluitend worden de Vespers gevierd in de H. Willibrordkerk.

Klik hier om de uitnodiging te downloaden (deze bevat ook een toelichting op het thema van de voordracht en een korte introductie van de spreker)