Dag voor de Latijnse liturgie 2018

Geplaatst op 22-08-2018  -  Categorie: Dag voor de Latijnse Liturgie

convocatie-2018-2De Vereniging voor Latijnse Liturgie organiseert op zaterdag 29 september in Amsterdam weer een Dag voor de Latijnse liturgie. Ook niet-leden van de Vereniging zijn van harte welkom op deze dag, die mede bedoeld is om mensen kennis te laten maken met de schoonheid van de Latijnse liturgie.

De dag begint om 11.00 uur met een volledig Latijnse H. Mis (gewone vorm) in de Boomkerk (Admiraal De Ruijterweg 406, 1055 ND Amsterdam). Voorafgaand daaraan is er vanaf 10.00 uur biechtgelegenheid. Na afloop van de H. Mis vindt de lunch plaats in het Parochiecentrum De Boom, te bereiken via de achterzijde van het kerkgebouw. Daar zal ook de voordracht plaatsvinden door pater J. te Velde O.S.B., over zijn proefschrift ‘Liturgiehervorming evalueren met behulp van een theologisch traditiebegrip’.

Na de voordracht is er gelegenheid om vragen te stellen. Daarna is er een korte pauze, waarna de bespreking volgt van wat verder ter tafel komt. Aansluitend worden de Vespers gevierd in de Boomkerk.

Klik hier om de uitnodiging te downloaden