Bulletin: Zomereditie 2019 verschenen

Geplaatst op 17-08-2019  -  Categorie: Algemeen

bulletin-131De leden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie hebben begin augustus de zomereditie van het Bulletin ontvangen. Het magazine opent met de tekst van de preek die mgr. Smeets hield tijdens de algemene ledendag op 11 mei. Vervolgens is de lezing opgenomen over de H. Ambrosius van Milaan als auteur van vele christelijke hymnen, die de Vlaamse classicus en dichter Patrick Lateur op deze dag hield.

Verder besteedt redacteur Karel Wiecherink in dit Bulletin aandacht aan de gedachten van Benedictus XVI over de liturgie. Na bijna tweeduizend jaar zijn wij gewoon de katholieke liturgie als vrucht van een lange geschiedenis te zien. Benedictus XVI benadert de katholieke liturgie juist vanuit de Oudtestamentische ‘voorgeschiedenis’. Dat biedt interessante inzichten.

Redacteur Hans van Heijningen interviewt Arnoud Heerings, musicoloog en dirigent, over zijn band met het gregoriaans. Heerings benadrukt de positieve rol van de Vereniging in het levend houden van de Latijnse liturgie. Aan het einde van het Bulletin worden zoals gewoonlijk evenementen aangekondigd, zoals de Dag voor de Latijnse Liturgie op zaterdag 14 september. Dan is er naast Latijnse liturgie een lezing over de bijzondere liturgie van de kartuizers.

Klik hier om lid te worden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie en 3x per jaar het fullcolour Bulletin te ontvangen.