Bulletin: Kerstnummer 2018 verschenen

Geplaatst op 22-12-2018  -  Categorie: Algemeen

bulletin-129-omslagRond 20 december is editie 129 van het Bulletin van de Vereniging voor Latijnse Liturgie verschenen. Hierin wordt onder meer teruggeblikt op de geslaagde dag van de Latijnse Liturgie in de Boomkerk te Amsterdam op het Feest van de Aartsengelen. De homilie van deze dag, evenals de lezing ‘Is de liturgiehervorming van het Tweede Vaticaans Concilie verouderd?’, beide door pater J. te Velde O.S.B., zijn in dit Bulletin integraal weergegeven.

Verder in dit nummer: redacteur Karel Wiecherink geeft een gedegen analyse van de encycliek Ecclesia de Eucharistia van de H. paus Johannes Paulus II. In deze encycliek uit 2003, die zich mag verheugen in een wereldwijde hernieuwde belangstelling, benadrukt de heilige vader de centrale plaats van de Eucharistie als dé offergave die tijden en plaatsen doorbreekt. Redacteur Hans van Heijningen interviewde Bryan van de Mortel. Deze onlangs gewijde priester vertelt onder meer over zijn ervaringen met de liturgische vormingsdagen van de Vereniging voor Latijnse Liturgie. Ook bevat deze editie het eerste deel in een serie over gregoriaanse scholae, een samenvatting van de bijeenkomst van de afdeling Vlaanderen (de Vlaamse Werkgroep voor Hedendaagse Latijnse Liturgie) en de nieuwe liturgische kalender, zowel volgens de gewone als volgens de ‘buitengewone’ vorm van de Romeinse ritus.

Klik hier om de liturgische kalender online te raadplegen.

Klik hier om lid te worden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie en 3x per jaar het fullcolour Bulletin te ontvangen.