Bulletin 126 verschenen

Geplaatst op 23-12-2017  -  Categorie: Algemeen

bulletin-126-omslagIn de Kersteditie van het Bulletin is de tekst opgenomen van de lezing die mgr. Van den Hende verzorgde tijdens de dag voor de Latijnse Liturgie op 9 september in Amsterdam. Hij sprak over de prefatie in de Romeinse liturgie. Ook bevat dit nummer een verslag van de ledendag van de Vlaamse Werkgroep voor Hedendaagse Latijnse Liturgie, de Vlaamse afdeling van de Vereniging. Daar hield mgr. Liesen een lezing met als thema hoe overtuigend en geloofwaardig christen te zijn in deze tijd.

Verder onder meer in dit Bulletin: een exposé van Oscar Swijnenberg, pr. over ‘heilige plaatsen’, een overzicht van de liturgische kalender 2017-2018, een bijdrage van dhr. V. Wintermans in de vorm van een bewerking van het eerste hoofdstuk van Een Rooms Psalmenoproer, dat in het voorjaar als geschrift nr. 16 van de Vereniging zal verschijnen en een In memoriam voor jkvr. Rosemarijn van der Does de Willebois, die eind augustus overleed. Zij was betrokken bij de oprichting van de Vereniging voor Latijnse Liturgie in 1967 en zette zich gedurende dertig jaar in als eindredacteur van het Bulletin. In de serie gesprekken met leden van het eerste uur in het kader van het 50-jarig jubileum, komt dhr. mr. V.A.M.van der Burg aan het woord, vanaf het oprichtingsjaar lid van de Vereniging. In het slotartikel van dit Bulletin blikt bestuurslid mr. D.W.M. Boerboom vooruit naar de toekomst van de Vereniging.

Bij dit Bulletin ontvingen de leden bovendien een aandenken aan het 50-jarig jubileum van de Vereniging: een geïllustreerde citatenboekje getiteld Verbum et imago (woord en beeld).

Klik hier om de liturgische kalender online te raadplegen.

Klik hier om lid te worden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie en 3x per jaar het fullcolour Bulletin te ontvangen.