‘Katholiek Nieuwsblad’ interviewt bestuursleden VvLL

Geplaatst op 01-09-2017  -  Categorie: Algemeen

hmis-vvll-utrechtVanwege haar vijftigjarig bestaan sprak het ‘Katholiek Nieuwsblad’ onlangs met twee bestuursleden van de Vereniging voor Latijnse Liturgie: voorzitter Hans Zuijdwijk en Sander Harperink. Tijdens dit interview kwamen verleden, heden en toekomst van de Vereniging ter sprake.

De bestuursleden vertellen onder meer over de activiteiten van de Vereniging voor Latijnse Liturgie. Ook lichten zij toe dat de Vereniging in 1967 werd opgericht naar aanleiding van het Tweede Vaticaans Concilie en de komst van vieringen in de volkstaal. Zuijdwijk: “Het Latijn is niet door het Concilie verboden, zoals sommigen denken. Het heeft de Latijnse liturgie niet afgeschaft, maar ook de volkstaal toegestaan. Latijn blijft de eerste taal van de Kerk.” De Vereniging blijft ervoor ijveren “dat mensen kennis kunnen nemen van gepraktiseerde Latijnse liturgie,” aldus de voorzitter.

Lees hier het volledige interview in het KN van 11 augustus 2017 (overgenomen met toestemming van het Katholiek Nieuwsblad)